Ajutor

Am primit cardul. Cum il activez?

Cardul tau este livrat inactiv din motive de siguranta. Activarea cardului se face prin activarea Internet Banking-ului sau prin Customer Support, serviciu disponibil de luni pana vineri, intre orele 09:00–17:00 apeland 0736 702002. Orice sold initial platit initial va fi disponibil in scurt timp dupa activarea cardului.

Pe fata cardului scrie prepaid. Care este diferenta fata de alte carduri?

Cardurile prepaid (reincarcabil) functioneaza la fel ca si cardurile debit/credit fara necesitate unui cont separat sau un contract cu o banca. Pur si simplu il incarci cu sume pe care doresti sa le folosesti.

Vreau sa verific soldul si tranzactiile. Pot face asta pe Internet?

Cardul tau include o aplicatie de Internet Banking absolut gratuita, pe care o poti accesa prin orice calculator sau dispozitiv mobil. Iti permite sa verifici soldul actual si toate tranzactiile, sa efectuezi transferuri Card2Card, sa generezi extrase de cont si sa deactivezi cardul temporar in cazul in care l-ai pierdut. Inainte de prima utilizare, aplicatia de Online Banking trebuie activata prin setarea de parola si intrebari de securitate personalizate.

Vreau sa verific soldul, dar nu sunt acasa. Se poate?

Soldul actual se pot verifica la orice ATM care suporta aceasta functiune. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Vreau sa ma duc la cumparaturi. Cum procedez?

Pentru a efectua cumparaturi la comercianti, trebuie sa ai card activ si alimentat cu bani. De asemenea, trebuie sa ai memorat codul PIN pe care l-ai primit impreuna cu cardul. La plata, trebuie sa introduci cardul in dispozitivul POS al comerciantului si sa confirmi plata prin introducerea codului tau PIN. Dupa ce plata a fost efectuata, vei primi o chitanta pe care iti recomandam sa o pastrezi cel putin pana ai verificat tranzactia in Internet Banking.

Vreau sa cumpar ceva online. Cum procedez?

Pentru a efectua cumparaturi online trebuie sa ai un card activ si alimentat cu bani. Magazinul sau platfoma online trebuie sa accepte plata cu MasterCard. Dupa ce comanda a fost lansata si confirmata se va cere introducerea numarului cardului, numar pe care il gasesti pe partea din fata a cardului tau si codul CVV (numar format din 3 cifre de pe spatele cardului, in dreapta campului pentru semnatura).

Vreau sa platesc facturile online. Cum se face?

La orice furnizor de utilitati care accepta plata online cu card puteti utiliza cardul. La plata facturi se va cere introducerea numarul cardului de pe fata cardul si codul CVV (numar format din 3 cifre de pe spatele cardului, in dreapta campului pentru semnatura).

Am nevoie de numerar? Unde il primesc?

Cardul SCnet Prepay MasterCard permite retragerea de numerar la peste 3 milioane de bancomate afiliate MasterCard in Romania si oriunde in lume. In Romania retragerea de numerar se poate efectua in conditii preferentiale sau chiar gratuit la reteaua nostra afiliata Euronet, cu peste 500 de unitati. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Vreau sa incasez salariul sau alte viramente pe card. Se poate?

Cardul tau vine cu un numar de cont IBAN individual pe care se pot incasa sume virate prin transfer bancar.

Vreau sa alimentez cardul cu numerar. Unde gasesc locatiile?

Cardul tau se poate incarca instantaneu cu numerar prin intermediul codului de bare sau numarul asociat codului de bare afisat pe spatele cardului la peste 2000 de terminale Zebrapay in Romania (www.zebrapay.ro). Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisionanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Am de primit bani de la cineva dintr-o alta localitate, dar nu are cont. Il pot incasa pe card?

Puteti incarca sumele prin intermediul terminalelor Zebrapay si daca nu ai cardul la dispozitie. Foloseste numarul asociat codului de bare sau trimite la persoana pe care trebuie sa efectueze depunere de numerar la terminalul Zebrapay.

Am ajuns in dificultati financiare. Ce se va intimpla cu cardul meu?

Cardul tau, fiind o cartela de plata reincarcabila, va continua sa functioneze in orice situatie.

Am alimentat cardul. Unde se afla banii mei?

Fondurile sunt administrat de operatorul programului, Euronet 360 Finance Limited, care tine fondurile clientiilor nostri in custodie la Libra Bank S.A. Romania.

Doresc sa trimit bani la altcineva. Cum pot sa fac?

Poti trimite bani la orice alt detinator de un Card SCnet Prepaid MasterCard sau alte programe administrate de noi prin transfer Card2Card accesibil prin Internet Banking. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Nu gasesc cardul meu, dar nu cred ca l-am pierdut. Sunt in siguranta?

Daca nu mai gasesti cardul tau iti recomandam inchidere temporara a cardului, lucru pe care il poti efectuea prin Internet Banking sau prin Call Center +40 21 2223336. Cardul tau se poate reactiva mai tarziu apeland Call Center-ul.

Am pierdut/mi-a fost furat cardul. Ce sa fac?

Te rugam sa suni imediat serviciul de Call Center +40 21 2223336. Pentru reemiterea cardului te rugam sa contactez Customer Support, serviciu disponibil de luni pana vineri, intre orele 09:00–17:00 apeland 0736 702002. Procedura de reemitere a cardului se pot efectua doar daca contul tau are un sold suficient pentru a acoperi comision aferenta la aceasta operatiune. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Calatoresc in strainatate. Ce avantaje am?

Nu se recomanda sa mergi in strainatate cu sume mari de numerar. Cardul tau tine banii tai in plina siguranta cand esti in deplasare. Cele mai multe comercianti din toata lumea accepta plati cu cardul si poti retrage bani de la peste 3 milioane de ATM-uri din lume. Plata cu cardul se face in cele mai multe situatii fara comision (te rog sa consulti planul tarifar) la un curs de schimb valutar foarte avantajos pentru tine.

Nu imi place codul meu PIN. Pot sa il schimb?

Codul tau personal PIN il poti schimba oricand doresti la orice ATM care supoarta aceasta functiune. Pentru schimbarea codului PIN la ATM trebuie sa introduci codul tau actual, dupa care poti sa definesti unul nou compus din 4 cifre. Din motive de siguranta, nu se recomanda coduri PIN prea simple (ex. 0000, 1234, anul nasterii, etc.). De asemenea daca detii mai multe carduri nu iti recomandam sa definesti acceasi cod PIN pentru toate cardurile. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Nu imi amintesc codul PIN. Cum obtin unul nou?

In cazul in care nu mai stii codul tau PIN si nu mai gasesti/ai distrus codul tau original trimis cu cardul, trebuie sa suni la Call Center +40 21 2223336. Dupa ce te-ai identificat, poti sa comanzi un cod PIN nou. Acest cod nou se va livra dupa cateva zile. Procedura de reemitere a PIN-ului se pot efectua doar daca contul tau are un sold suficient pentru a acoperi comision aferenta la aceasta operatiune. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Am gasit o tranzactie pe care nu recunosc. Pe cine sa informez?

In Internet Banking gasesti toate detailiile si formularele cu care poti sa faci o contestatie. Alternativ, poti contacta serviciul Call Center +40 21 2223336 pentru mai multe detailii. Atentie: Pentru o contestatie nefondata se percepe o taxa. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Am o intrebare. Pe cine pot contacta?

Intre orele 09:00 – 17:00, de luni pana vineri te invitam sa ne contactezi la Customer Support la numarul de telefon +40 736 702002 sau prin email la support[at]scnetprepay.com. In afara programului si pentru operatiuni de inlocuire PIN sau urgente te rugam sa contactezi direct serviciul Call Center +40 21 2223336 disponibil 24/7.

Trebuie sa primesc bani din strainatate. Pot sa ii primesc pe card?

Transferurile din strainatate prin transfer bancar (IBAN) se pot accepta doar in moneda RON in limita de 4000 RON / zi. Transferuri care ajung in alte monezi decat RON se irntoarce la expeditor. Alternativ se pot apela la firme de transferuri international de bani. Multe dintre ele ofera servicii de a transfer sume in valuta cu incarcarea unui cont bancar in Romania in moneda RON. Pe aceste servicii se percepe comisioane pe care nu avem nicio influenta. Te rugam să consulti lista de tarife si limite pentru comisioanele care se aplica la acest gen de operatiune.

Cardul meu este in emis in lei. Pot sa fac plati si in alte monede?

Desi nu se poate alimenta cardul cu o alta moneda decat RON (in afara de transferuri efectuate prin firme de transfer de bani international) se pot plati oriunde in strainatate si online in orice moneda tranzactionata de MasterCard. Cursul de schimb valutar la cumparaturi este de regula una foarte avatajoasa pentru tine.

Nu am o factura de utilitati pe numele meu sau pe adresa mea. Pot sa comand totusi un card?

Incepand din 26.04.2017 acest lucru nu mai este posibil. In loc de factura de utilitati putem accepta si un pasaport valabil, un permis de conducere, un extras bancar sau un alt card debit/credit (emis cu adresa de pe C.I.). In caz de intrebari te invitam sa ne contactez de luni pana vineri intre orele 09:00 – 17:00 la Customer Support la numar de telefon +40 736 702002 sau prin email support[at]scnetprepay.com.

Detin un card emis bazat doar pe un document de identitate si am primit notificarea privind noile reguli incepand in 26.06.2017. Ce trebuie sa fac?

In acest caz te rugam sa ne trimiti un document eligibil pentru upgradare (ex. factura de utlitati, extras bancar, etc.) la adresa de email support[at]scnetprepay.com pentru a putea incepe procesul de upgradare. Cererea se va procesa in maxim 48 ore si dupa aprobare te vom instiinta cand ai trecut la limita noua de 44.000 RON. In cazul in care ai avea nevoie de o limita si mai mare te rugam sa contactezi Customer Support la numar de telefon +40 736 702002 (l-v 09:00-17:00) sau prin email support[at]scnetprepay.com si iti spunem in ce conditii se pot face.

Am alimentat cardul meu cu transfer bancar dar nu a intrat suma. Care este problema?

Depinde de situatie. Cel mai probabil ai alimentat o suma care depaseste limita cardului. Iti amintim ca dispui de o incarcare maxima zilnica de 4.000 RON si orice transfer bancar trebuie efectuat obligatoriu in RON. Daca ai depasit aceasta limita cu un transfer bancar, suma cu care s-a depasit transferul se va intoarce la expeditor. De asemenea cardurile au limita de incarcare anuala de 10.000 RON (doar cu un document de identitate) sau 44.000 RON (cu factura de utilitati sau alt document eligibil). In aceasta situatie putem face o cerere de upgradare a cardului (dupa caz), dupa care suma blocata poate sa fie procesata. In orice caz te rugam sa ne contactez imediat Customer Support la numar de telefon +40 736 702002 (l-v 09:00-17:00) sau prin email support[at]scnetprepay.com.

In cazul in care nu ati gasit raspunsul, ne puteti contacta direct:

SCnet Payment Services S.r.l.

Nr. Reg. Com. J12/1301/2014, CUI RO33041180

Aleea Baisoara nr.9, ap.16, 400651 Cluj-Napoca

Telefon (l-v 09:00 – 17:00): +40 736 702002

E-Mail: Click here

Website: www.scnetprepay.com